1. Как действат?

Всеобщо известно е, че снегът и ледът залепват за текстил. AutoSock текстилни вериги за сняг и лед е разработен от 100% високо технологични влакна. Тези влакна са подредени по специфичен начин и форма, за да се постигне максимално сцепление. Специално разработеният текстил има основното предимство да неутрализира водния слой, намиращ се между заледената или заснежената настилка и гумата, с което чувствително повишава сцеплението.

2. Защо AutoSock текстилни вериги вършат работа?

AutoSock текстилни вериги са много по-ефективни от зимните гуми и от стандартните метални вериги за сняг. Те са тествани и официално одобрени от много водещи автомобилни производители, както и от TUV SUD Германия. Могат да бъдат монтирани както на летни, така и на зимни гуми.

3. Къде мога да ги закупя?

Може да ги поръчате като посетите този линк

4. Какво представлява AutoSock?

AutoSock е специално текстилно покритие за гуми, което създава много голямо сцепление върху заснежени и заледени пътища. AutoSock текстилни вериги се поставят и свалят много лесно и бързо – много по-лесно и бързо от всякакви метални вериги за сняг.

5. В какви условия мога да ги използвам?

Веригите AutoSock подобряват изключително много сцеплението на зимната гума върху сняг и лед. Препоръчително е да бъдат свалени, когато настилката вече не е заснежена/заледена. Въпреки успешните тестове за издръжливост, използването на веригите за сняг при суха настилка не се препоръчва, т.к. подсилва процеса на износване и дори прокъсване. Не паркирайте автомобила си заедно с текстилните вериги – има опасност от замръзването им и при потегляне може да се наранят или прокъсат.

6. Какво е чувството да се кара с тези вериги?

Шофирането с AutoSock текстилни вериги няма нищо общо с шумното тракане и неравна возия, с които се асоциират стандартните метални вериги. Тъй като няма никаква опасност от увреждане на Вашето превозно средство, с тези вериги може да шофирате със скорост до 50 км/ч. и до 30км/ч за тежкотоварни автомобили и автобуси.

7. Какво да направя с AutoSock комплекта след шофиране?

Най-вероятно текстилните вериги ще бъдат влажни и мръсни. Поставете ги обратно в плика – за целта има предвидени ръкавици. Когато се приберете вкъщи, изсушете веригите и ги изтръскайте. (Бихте могли и да ги изплакнете преди това.) След това не забравяйте да ги сложите отново в колата!

8. Мога ли да използвам AutoSock текстилни вериги при превозно средство с ABS?

Да. AutoSock текстилни вериги може да се използва при всички електронни системи за сигурност: ESP, ASR+T, ASR, ABS. За разлика от другите типове вериги за сняг, тези дори повишават действието на електронните системи за сигурност.

9. Колко броя вериги има в един пакет AutoSock?

В един пакет има 2 броя текстилни вериги, които трябва да поставите на задвижващите колела.

10. Мога ли да използвам AutoSock текстилни вериги при превозно средство тип 4x4?

Да. Трябва да бъдат поставени на четирите колела при постоянно активиран 4×4 режим.

11. На кои колела трябва да ги монтирам?

AutoSock текстилни вериги се монтира на задвижващите колела.

12. Какъв е моят размер?

Размерът на AutoSock текстилни вериги зависи от размерите на Вашата гума. Просто въведете трите параметъра на гумата във формата ни за поръчка и ще получите подходящия за Вас AutoSock размер поръчай

13. Как се поставят?

Спрете превозното средство и дръпнете ръчната спирачка. Поставете AutoSock текстилни вериги върху задвижващите колела и издърпайте максимално надолу. След това преместете превозното средство с около 1 м., за да поставите и останалата част върху гумата. Веригата сама ще се центрира по време на шофиране. Ако сте заседнали в снега, процедурата е същата с единствената разлика, че вместо да преместите колата, ще трябва леко да завъртите колелото.

14. А как се свалят?

Най-вероятно веригите ще бъдат мокри и мръсни. Сложете ги обратно в пакета, като може да използвате приложените за целта ръкавици. След това може да ги изперете или просто изсушите и почистите, за да са готови за следващо ползване.

15. Имам алуминиеви джанти – мога ли да използвам AutoSock?

Да, можете! AutoSock текстилни вериги са от 100% текстил и няма да наранят Вашите джанти!

16. Мога ли да използвам AutoSock текстилни вериги и за друго превозно средство?

Да, стига веригите за сняг, които имате да отговарят и на размера на зимните гуми на другото превозно средство.

17. Ако автомобилът ми има много малко пространство между колелото и механичните части, мога ли да използвам AutoSock текстилни вериги?

Да. AutoSock текстилни вериги могат да бъдат използвани при автомобили с много малък просвет между гумата и купето,
както и между гумата и окачването.

Съюз на Българските Автомобилисти

Закупихме текстилни вериги AutoSock за част от леките ни автомобили и камионите. Оказа се истински добра инвестиция. Веригите се държат перфектно на сняг и екипите ни нямаха никакви проблеми тази зима. След неколкократното им използване повърхността им е абсолютно запазена и ненаранена. Много добър продукт и задължителен аксесоар към подготовката на автомобила за зимния сезон.

С. Дървингов